saddyMONSTA Napisano 20 Stycznia Udostępnij Napisano 20 Stycznia Heja wszystkim czytającym. W związku z tym, że polskie serwery społecznościowe w zdecydowanej większości opierają się na dwóch mapach (tj. Mirage i Dust 2), chciałem zaproponować stworzenie serwera opartego na innych mapach turniejowych. Za granicą ten koncept jest całkiem ciepło przyjmowany, lecz kwestia grania na wysokim pingu przy stabilnym połączeniu nadal nie daje takiej radochy jak granie na ojczystych serwerach. Zauważyłem u siebie od jakiegoś już czasu zjawisko, gdzie grając na serwerach FFA dwie wyżej wymienione mapy, całkowicie wyparłem je ze swojego poolmapu turniejowego. Jasne, fajnie że te serwery są, można poćwiczyć masę zagrań, granatów czy nauczyć się timingów, bo w końcu na tym to wszystko polega, ale nadal liczę na powstanie czegoś nowego, innowacyjnego. Moja propozycja opiera się na stworzeniu serwera z użyciem pluginów, które sprawdzają się na innych z naszej serwerowni, ale z dodaniem map, które są obecne w trybie turniejowym. Być może więcej osób po takim "przetrenowaniu" mapy na serwerze typu FFA odważyłaby się odpalić taki meczyk ze znajomymi w trybie turniejowym bez obaw, że nie zna się miejscówek. Co do samych map, wszystkie mapy typu de_* są dla mnie akceptowalne, kwestia map cs_* to już decyzja ze strony administracji. Dajcie znać pod spodem co o tym myślicie, może wspólnymi siłami uda się coś w tym kierunku podziałać. Pozdrawiam, `saddy. :) 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu JP Napisano 20 Stycznia Udostępnij Napisano 20 Stycznia Hejka Saddy myślę że to dobry pomysł lecz zależny od właścicieli serwerów którzy prowadzą poligona. I ja jestem za żeby ludzie rozwijali się wraz z tym że no mogą poznać miejscówki jak i inne rzeczy. A tak ciągle graja 2 mapy i im się to nudzi już po jakimś czasie i mają dość grania map. Myślę że była by to jakaś nowość pod względem serwerów społeczności i mogło by się to dobrze wybić. Myślę że dużo osób było by za tak lecz no nie mogę za nich mówić. Muszą same to potwierdzić i no pytanie kieruj bardziej do Wollfiego lub maxerka. I oni myślę że pomyślą nad tym i dadzą ci znać. Ja jestem za masz mój głos. I no jestem za żeby rozwinąć w jakimś stopniu poligona Pozdrawiam ciepło i śle tulaski 🤗🤗🤗🤗 Krzysiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Opiekun Serwera Laureanka Napisano 20 Stycznia Opiekun Serwera Udostępnij Napisano 20 Stycznia (edytowane) Z tego co mi wiadomo, to za jakiś czas ma się pojawić nowy serwer csgo 5vs5. Ponadto jest jeszcze arenka, która niedawno wystartowała, i o którą trzeba zadbać, więc myślę, że Maxer i tak będzie miał pełne ręce roboty, a wydaje mi się, że na tej sieci oprócz Maxera nikt nie ma aspiracji do stawiania kolejnego serwera. Edytowane 20 Stycznia przez Laureanka 1 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Właściciel CSPG REDEVIL Napisano 20 Stycznia WŁAŚCICIEL Właściciel CSPG Udostępnij Napisano 20 Stycznia Serwery 3/4 maps się nie sprzedają.. próbowaliśmy eksperymentować zmieniajac kiedyś moda z OM na 3maps i jedyną rzeczą jaką z tego mieliśmy to całkowita strata graczy.. więc serwera 3/4 maps na waszym miejscu bym nie oczekiwał.. ale tak jak napisała Laura, wkrótce pojawi się serwer 5v5, który mam nadzieję będzie zawierał całą turniejową pulę 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Właściciel Serwera Wolfiee Napisano 20 Stycznia Właściciel Serwera Udostępnij Napisano 20 Stycznia Takie samo mam zdanie jak moi przedmówcy. Serwer 3/4 maps ciężko teraz utrzymać. Jak nie dasz rady to i tak dasz radę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Właściciel CSPG Maxerek Napisano 20 Stycznia WŁAŚCICIEL Właściciel CSPG Udostępnij Napisano 20 Stycznia Jestem tego samego zdania co @ REDEVIL. Mieliśmy takowy serwer i nie było szału oraz w bliskim czasie pojawi się 5vs5. Kontakty -> GG: 52060550 FB: https://hi-in.facebook.com/bartekpoprostutakijestem/ STEAM: https://steamcommunity.com/id/maxercsgo/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeroN Napisano 20 Stycznia Udostępnij Napisano 20 Stycznia Czasy się zmieniły, kiedyś 4maps robił furorę a teraz tylko mirage :( Może jak kiedyś Valve wprowadzi nowego mirka to ludzie wrócą do 3/4maps i mam szczerą nadzieję że tak się stanie. Brakuje mi też odskoczni w postaci cudownego deathruna z fajną społeczonścią na którym baaardzo dużo czasu spędzałem. To już nie ten CS co 4/5 lat temu </3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Właściciel CSPG REDEVIL Napisano 20 Stycznia WŁAŚCICIEL Właściciel CSPG Udostępnij Napisano 20 Stycznia Imho temat się już wyczerpał, dzięki za propozycje oraz wypowiedzi. cl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi