Raze Napisano 20 Maja Udostępnij Napisano 20 Maja Propozycja: Dodanie plugina anti AFK na serwer Only Mirage Opis: Na serwerze już wielokrotnie widziałem graczy na AFKu przez kilka(naście) rund. Nie potrzebnie marnują oni czas i przedłużają rundy, a nie zawsze jest admin, który może ich kicknąć. Ponadto, gracze na AFKu w godzinach szczytu mogą chociażby zajmować miejsca graczom, którzy rzeczywiście chcieli by pograć. Dlatego też sugeruję dodanie plugina AntiAFK, który robiłby to zamiast adminów. Dodatkowe informacje: Przesyłam tutaj linka do plugina, który osobiście dla mnie się sprawdził (na serwerach dla których go ogarniałem). Link: https://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=264522 Plugin może kickować i do obserwujących, i ogólnie z serwera. Przy użyciu convarów można ustawić czas po jakim plugin kickuje gdy nie otrzymuje oda gracza żądnej aktywności. sm_simplecsgoantiafk_time x <- ustawia czas w sekundach po jakim gracz jest kickowany (x - czas w sekundach) sm_simplecsgoantiafk_kicktype x <- ustawia czy kickać gracza do obserwujących (x = 1), czy z serwera (x = 2) Z osobistych testów wiem, że wersja 0.0.8a pluginu dobrze działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Opiekun Serwera Laureanka Napisano 21 Maja Opiekun Serwera Udostępnij Napisano 21 Maja Wrzuciłam plugin na serwer i ustawiłam, że będzie przenosiło nieaktywnych graczy do obserwatorów po 30 sekundach bezczynności. Już mam potwierdzenie, że działa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Opiekun Serwera Laureanka Napisano 21 Maja Opiekun Serwera Udostępnij Napisano 21 Maja 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi